Praga Caput Regni – magyar kiadás

17.990 Ft

Játékidő: 45 – 150 perc
Játékosok: 1 – 4
Ajánlott életkor: 12+
Komplexitás: Összetett

Leírás

IV. Károlyt cseh királlyá és a Szent Római Birodalom uralkodójává koronázták. Prágai kastélyából új erődítmények, a Moldva folyón átívelő híd, egy egyetem és a kastély falain belül emelkedő székesegyház építését felügyeli. Prága ekkor már Európa legnagyobb városai közé tartozik, Károly király pedig egy birodalom fővárosává teszi! A játékosok gazdag polgárok szerepét töltik be, és különböző építkezési feladatokat szerveznek a középkori Prágában. Vagyonuk bővítésével és az építkezéshez való hozzájárulásukkal nyerik el a király támogatását.
A játékosok hat olyan akció közül választhatnak, amelyek mindig elérhetők, de a költségeik és az általuk nyújtott előnyök folyamatosan változnak. A játékosoknak gondos időzítéssel kell megválasztaniuk az akciókat, hogy az építkezések során a számukra leghasznosabb jutalmakban részesüljenek. Az a játékos győz, aki leginkább lenyűgözte Károly királyt.
A Praga Caput Regni egy összetett társasjáték, 1 – 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 45 – 150 perc is lehet. A játékot 2020-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Heavy Game of the Year kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a hatszög-rács, a terület foglalás, a terület befolyásolás/irányítás és a játék végi bónuszok mechanizmusokra.
Játékbamutató

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Praga Caput Regni – magyar kiadás” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük