Lisboa

55.990 Ft

Megjelenés: 2022.07.15.
Játékosok száma: 1-4 fő
Korosztály: 12 éves kortól
Játékidő: 60 – 120 perc
Nyelv: magyar

Leírás

A Lisboa egy tematikában gazdag, erőforrás-menedzsment játék a nagy múltú portugál főváros újjáépítéséről a 18. században bekövetkezett szörnyű katasztrófák sora után.
1755. november 1-jén Lisszabont 8,5-9,0-es erősségűre becsült földrengés rázta meg, amelyet pusztító erejű szökőár és három napig tomboló tűzvész követett. A város szinte teljesen elpusztult. Pombal márkija, Sebastião José de Carvalho e Melo volt akkor a külügyminiszter. A király őt bízta meg Lisszabon újjáépítésével. A márki mérnökökből és építészekből álló csapatot gyűjtött össze, hogy segítsenek neki az újjáépítésben.
A Lisboa a város valódi térképén játszódik. A belvárosi újjáépítési projekt tervezése során az egyes utcákban engedélyezett üzletek típusát előre meghatározták. Az órásmestereknek és az aranyműveseknek megvolt a maguk utcája; ahogyan a könyvesboltoknak és könyvtáraknak; a szabóknak és a selyemárusoknak; valamint a szerszámkészítőknek is. Mindezek érvényre jutnak a Lisboa játéktábláján.
Ti a nemesség tagjai vagytok, és a befolyásotokat fogjátok használni a város újjáépítésében és üzleti fejlődésében. Korlátozott számú, kézben tartott lapot használva építőmunkásokkal és építészekkel fogtok együtt munkálkodni Lisszabon újjáépítésén, miközben a márki fejleszti a kereskedelmet, a király pedig felügyeli a gyönyörű új város újbóli megnyitásának politikáját. Miközben befolyásra és hírnévre tesztek szert, siker és szerencse várhat rátok, az igazi diadalt a 18. századi Európában a nagyság legelismertebb szimbólumának begyűjtésével érhetitek el: parókákkal!

Tartozékok:
1 játéktábla
1 szabálykönyv és egyjátékos szabályok
4 játékossegédlet
4 játékostábla
68 árujelző
55 pénzjelző
20 tervjelző
16 épületlapka
22 városlapka
5 kisvároslapka
4 pontozólapka
12 királyi kegy-lapka
37 papságlapka
82 politikakártya
12 hajókártya
70 dekrétumkártya
63 fa törmelékkocka
1 fa kincstárjelző
1 fa bíboros bábu
4 fa árjelző
8 játékoskorong
20 fa törmelékkészlet-kocka
4 fa udvaroncfigura
32 fa hivatalnokfigura
32 faház
1 kezdőjátékos jelző
2 szövetszütyő
1 fedősablon kétjátékos módhoz
1 dekrétumtábla
12 feladatkártya
38 városjelző

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lisboa” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük